Nieuws

Doorlopend Expositie van Willy,s palet 

 

Bij  Kennis Centrum Kalverwei 18 Lieren

 en Boshuis Kopermolenweg 7382 BM .te Klarenbeek   

 

worden diverse werken te koop aangeboden 

  Het 'BOEK'  Waarom nou jij ? 10,00 € of gedichtenbundel “Nieuw Leven” 7.50 € kunt u bestellen via email .

 

 Toegang tot lokatie op afspraak  via wagberends@outlook.com

 

___________________________________________________________________________________________

 

17 Juli 2016 was mijn grote Expositie

Op Landgoed Galerie Krepel

 

 

zie op you tube  Expositie Wil Berends Klarenbeek  

19 jul. 2016 - Geüpload door Metje Blaak

TV Metje was er bij Expositie van Wil Berends landgoed KrepelKlarenbeek.

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------                                                                                                                                                                 

expositie Retail Synergie  8  augustus 2010

LIEREN  Zondagmiddag 08-08-2010 was de officiele opening .Het een drukte van jewelste bij het Lierense bedrijf Retail Synergie. Velen kwamen deze middag om de première opening van de expositieruimte bij te wonen en aldaar de kunstwerken van de Lierense kunstenares Willy Berends te bewonderen en de presentatie van haar boek “Nieuw Leven”. Willy Berends is een bekend gezicht in Klarenbeek. 

 
WEER BLIJ EN GELUKKIG 08-08-2010 Deze expositie bij Retail Senergie was een groot succes.
In deze film wordt  toegelicht , hoe de gedichten bundel ' nieuw leven ' tot stand is gekomen . 
 
Presentatie bundel Nieuw Leven
De eerste bundel werd uitgereikt aan Metje Hurenkamp-Blaak, die naast het voorwoord in het boekje ook een film maakte over Willy. Een film dat een beeld weergeeft van Willy voor en na een complete metamorfose. De film werd kort voor de expositie gemaakt en na de speech van Willy vertoond. Hier maakte zij tijdens haar speech duidelijk dat er samen met haar kleindochter Daniek Jansen is gekozen voor het thema ‘Nieuw Leven’ de naam van de bundel en expositie. Willy’s wens is dat een ieder blijvend plezier kan beleven van haar kunst met bemoedigende teksten in de bundel ‘Nieuw Leven’.
 
 
 
 
Duo Dijon
Aansluitend op de officiële opening werd –tot verrassing en grote ontroering van kunstenares Willy Berends en haar gezin- door Duo Dijon (Dies Nicolai en John de Winter) het zeer toepasselijke lied gezongen van de Groningse troubadour Ede Staal: “’t het nog nooit, nog nooit zo donker wes of ’t wer altied wel weer licht”. “Hier maakt het duo bij optredens echt geen gewoonte van, maar de gebeurtenis die uiteindelijk de aanleiding is van deze expositie heeft ons zo aangesproken en geraakt, dat we voor deze bijzondere gelegenheid dit lied met twee coupletten hebben uitgebreid speciaal voor jou Wil, je man en jullie twee dochters”, aldus zanger / gitarist John de Winter. En zo zong John ingetogen met veel gevoel, spelend op gitaar en mooi tweestemmig begeleid door Dies op trekharmonica -na de originele Groningse tekst- tot slot: ‘t is nu ruim dertien jaar geleden: voor Esther, Vonne, Frans en Wil stond 16 maart die zwarte zondag, hun lieve leven stil, doodstil. Na dertien jaar, nu weer op zondag: -veel kleur, muziek en ’n gedicht- wordt ’t voor Frans, Wil, Von en Esther Goddank! steeds vaker toch weer licht! Hierna werd er volop genoten van de Kunst (hoofdletter K) met veelal achterliggende (diepgaande) gedachten welke symbolisch zijn verwerkt in haar werken en niet te vergeten de muzikale omlijsting. Het werd volop genieten. Cultuur snuiven! Zelfs een dansje werd gewaagd. 
 
 meer informatie
Op zoek naar een persoonlijk cadeau ! 
Teksten met  foto's gebundelt in harde kaft, raken je hart door kracht van verbondenheid.
 
 
 Het boek 'waarom nou jij ? '  en  de gedichten bundel   zijn per email  te bestellen